[ zaterdag 27 juni 2009 ]

 
the king is dead boysOnwerkelijk, niet? Dat Michael Jackson overleden is. Je denkt ergens dat iemand die zo larger than life is er altijd zal zijn, maar niet dus. Ik ben benieuwd wat voor enorm praalgraf hij zal krijgen.

Er zijn veel parallellen te trekken tussen Michael's en Elvis' dood: allebei supermegaster, ver over het hoogtepunt, geen schim meer van zichzelf, vrij jong nog en plotseling overleden. Ik vermoed dat we de komende weken overspoeld gaan worden met In Memoriams tot we er helemaal spuugzat van zijn, maar dat de jonge generatie Michael nu ontdekt of op waarde gaat schatten. Dat gold tenminste voor mij in 1977; ik ontdekte Elvis als jochie van negen.

Rest me te melden dat Michael een natuurlijk een fantastisch body of work achterlaat, waarbij vooral Thriller en Off The Wall nooit echt gedateerd zijn gaan klinken. Als ik ergens dj, mag ik van Off The Wall altijd graag Working Day and Night draaien; een heerlijk funky nummer dat nooit op single is uitgebracht. De mensen zijn dan altijd prettig verrast en gaan heerlijk uit de plaat.

Ik hoop jij ook! (met authentiek overslaande plaat uit 1979!)


Hans [12:20]

0 reactie(s)