[ zaterdag 5 september 2009 ]

 
valtifestKom net terug van Valtifest, het dancefestival op de NDSM-werf in Amsterdam. Ik wist van tevoren niet echt wat ik moest verwachten, wel dat het de sfeer zou hebben van de vroegere RoXY en iT.

Man, het was geweldig. Wat een sfeer en wat een creativiteit.

In het kader van eindig het partyseizoen op handen en voeten, was de dresscode: Beestenboel. Ik had geen idee, maar daar blijkt zo'n beetje iedereen zich aan te houden. En hoe! Overal krokodillenkostuums, mannen als garnaal verkleed, veel dames in tijgerprint natuurlijk en een heel slimme flip had simpelweg het logo van de Hamsterweken op zijn shirt geplakt. deadmau5Een jongen die de uitnodiging niet goed had gelezen, was als broccoli verkleed en op 3voor12 zag ik zelfs een foto van iemand die was verkleed als muizenval, inclusief dode muis.

Prachtig om te zien, maar zo'n verkleedfeest zorgt ook meteen voor een gezellig en gemoedelijk sfeertje. Niet dat koele dat je wel hebt in clubs.

En de muziek - helemaal super. Ik wil alle alt-rockers aanraden ook hier eens naartoe te gaan want je gaat het zeker leuk vinden.

Mark Moore van S-Xpress (herinnert u zich deze nog nog nog) speelde een super set; de Glimmers draaiden voor de doorgewinterde clubbers, Joost van Bellen draaide een grote verscheidenheid aan gezellige knallers uit de eighties en de nineties maar mijn favoriet was Isis. Die begon met Yaaaaah van D-Shake en gooide haar set vol ├ęcht goeie house uit de nineties.

Ik merk toch dat ik zo nu en dan iets bekends moet horen in zo'n set en Isis doseerde dat precies goed. Ik heb me de afgelopen tijd erg verdiept in die RoXY-hits en tot mijn blijde verrassing draaide ze een van mijn favorieten: God Save The Queer van Klatsch!. Hier is de lange versie, zet maar lekker hard. Bedacht me later dat ik door die set helemaal vergeten ben naar Major Lazer te gaan; zal je net zien dat die het komend jaar enorm groot worden!

Meer lezen over Valtifest? Kijk hier.
Hans [22:21]

0 reactie(s)