[ maandag 7 december 2009 ]

 
foto Tim van VeenOmdat K. bij de Heineken Music Hall had geklaagd over publiek dat door de rustige nummers van de Pet Shop Boys had heen zien praten, mocht hij als VIP naar een concert naar keuze. Ik mocht mee, en zo zat ik vanavond op de VIP-tribune bij Marilyn Manson.

Perfect zicht, een lekkere leunstoel en gratis drank. VIP: helemaal goed! Ik heb niet heel veel met Marilyn Manson, maar zoiets is natuurlijk altijd leuk en bovendien zien K. en ik elkaar ook niet elke dag.

Tijdens het tweede nummer kwam een schaal met kaas en verse worst langs. Glamour in Holland! Ik had voor de zekerheid mijn op maat gemaakte oordoppen mee en dat was geen overbodige luxe. Wel kon je horen dat die nummers binnen het genre knettergoed zijn.

Het mooiste moment van de avond was tijdens een van de meer heftige nummers. Manson stond op het podium intens te grommen, de gitaren te gillen en de drums te rommelen alsof de hel net was opengegaan - en toen kwam een schaal bitterballen langs.

Tussen de nummers door hebben we nog naar elkaar geschreeuwd dat we misschien nog eens moeten klagen over mensen die door de nummers heen staan te praten, maar we gaven onszelf bar weinig kans.
Hans [23:59]

0 reactie(s)