[ zondag 28 maart 2010 ]

 
chic cheerVorige week een mooie platenbon van Fame verzilverd. Omdat we met een team van vier de Fame-popquiz in De Melkweg hebben gewonnen, mochten we voor 300 euro aan platenbonnen besteden; de man 75 euro. En daar kun je bij Fame wel wat mee.

Ik ben nogal into oude funk, jazz en soul de laatste weken dus ik kocht onder meer de geremasterde nieuwe edities van Live At The Apollo 1962 en In The Jungle Groove van James Brown, Music of My Mind van Stevie Wonder (zodat ik al zijn vroege jaren zeventig platen compleet heb) en At the Pershing: But Not for Me van Ahmad Jamal. Verder een deluxe dubbel cd van Soft Cell en Berlin Calling van Paul Kalkbrenner.

Ken je dat gevoel dat je met een cd in je hand staat, maar dat je eigenlijk nog niet weet of je 'm ooit wel zult gaan draaien? Zo stond ik enorm te twijfelen over The Definitive Groove Collection van Chic. Uiteindelijk ben ik twee dagen later teruggegaan om hem alsnog te kopen.

Ik weet niet hoe Fame het doet, maar iets in hun marketing maakt dat ik daar ongemerkt kapitalen uitgeef!

En guess what...Chic is inmiddels mijn meestgedraaide cd van de week. Die heerlijk gedistingeerde funky sound heb ik elke dag gedraaid - en mijn hit van de week is Everybody Dance. Perfecte disco met een klassieke piano; op deze dubbel cd in de volledige, superlange uitvoering.


Hans [11:54]

2 reactie(s)