[ maandag 19 april 2010 ]

 
wat een happening!Ik heb 'm nog niet beluisterd - dat ga ik zometeen doen - maar hier is de stream van This Is Happening, de nieuwe cd van LCD Soundsystem.

De cd komt half maart uit, maar staat al op de bandsite. MGMT deed een paar weken geleden hetzelfde met hun nieuwe cd.

*update*
Ik ben inmiddels halverwege (All I Want = Heroes en I Can Change is errug fijn) en stuit al browsend op een Ɣndere nieuwe release van LCD Soundsystem.

more's happeningDe beschrijving van Disco Flashback luidt: 20 track mix done by JAMES MURPHY using 2 Technics 1210s, a mixer and a box of old 12" vinyl records. And nothing more and nothing less. "A 60 min sonic disco journey" with cuts from GQ, INFLAGRANTI, STEVIE WONDER, DENNIS FERRER, ORB, CROWN HEIGHTS AFFAIR, MUDD and many more. Sweet!

Alleen jammer dat het Dennis Parker is en niet Dennis Ferrer. Ik zie verder Da Bump van Mr. V, een lekker vlot nummer dat ik ken van een paar Defected-verzamelaars en - herinnert u zich deze nog-nog-nog - Rap-o-clap-o van Joe Bataan.

Als sideline roept de popnerd in mij nu dat daar in 1980 een soort Nederlandstalige versie van was, onder de titel Repperdeklep (echt even kijken, aangekondigd door Chiel Montagne!).

Deze cd gaat volgens mij prima samen met het boek The Disco Files 1973-78: New York's Underground, dat ik nu aan het lezen ben. Daarbij is het volgens Discogs.com een onofficiƫle release dus ik ga snel bestellen!

Maar terug naar het begin: ik heb de cd inmiddels helemaal beluisterd en het laatste nummer Home is helemaal da bomb. Het is de soundtrack van deze teaser.
Hans [21:34]

4 reactie(s)