[ woensdag 5 mei 2010 ]

 
het soundsystem staat er klaar voor

Er is natuurlijk heel veel te lezen geweest over de Dodenherdenking van dit jaar. Ik heb op een andere manier een bijzondere herdenking meegemaakt; deze vond namelijk plaats in Paradiso. Omdat LCD Soundsystem er gisteravond speelde, het programma om half negen zou beginnen en ik niet om acht uur onderweg wilde zijn wilde ik óf heel vroeg, óf heel laat afspreken. In Paradiso hingen overal affiches die de twee minuten stilte aankondigden.

De dj was een setje DFA-achtige nummers aan het draaien toen de herdenking werd aangekondigd. Heel bijzonder om mee te maken: het was twee minuten muisstil in Paradiso. Toen de dj daarna de uptempo muziek weer oppakte, voelde dat heel vreemd - ik had misschien iets stemmigs gedraaid. Al snel daarna kwam een bezorgd sms'je binnen en dan schrik je enorm.

En hoe was LCD Soundsystem? Nou, afgezien van het feit dat het Soundsystem veel en veel te hard stond - ik was blij dat ik mijn oordoppen had meegenomen - was het een prima optreden maar ook werd duidelijk dat de nieuwe plaat het niet haalt bij de vorige (leuk filmpje over de making of).

Nieuwe track Pow Pow is vintage LCD Soundsystem, maar veel minder sterk dan eerder werk. Er werden veel tracks van Sound of Silver gespeeld; het was echt lekker om mee te dansen op Get Innocuous, de nieuwe single Drunk Girls is écht een doorslagje van White Light White Heat en Yeah was de knaller van de avond.

lcd soundsystem

Hans [20:12]

0 reactie(s)