[ zondag 12 december 2010 ]

 
Mijn goede vriend J. - altijd al een serieuze muziekliefhebber - heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in wereldmuziek. Zo nu en dan krijgt zijn vriendenclub een nieuwe compilatie, compleet met informatief boekje.

Ik ben dan altijd heel benieuwd, want je weet dat hij honderd cd's heeft beluisterd om er één over te houden.

Gisteravond was zijn verjaardagsfeest. Alle vrienden kregen een exemplaar van World Toast III. Ik heb 'm meteen in de auto naar huis beluisterd en misschien vind je het leuk om de nummers die ik fantastisch vond, ook te horen.

Allereerst uit Algerije, zangeres Souad Massi met Samira Meskina. Een prachtig liedje met geraffineerd arrangement waarbij - en dat vind je vast interessant - op een gegeven moment zo'n typisch Brits indiegitaartje voorbij komt.Mijn knaller is latin. Quantic presenta Flowering Infero - Brits met Colombiaanse roots - met het nummer Dub y Guaganco. Na het vreemde tussenstuk vol percussie heb ik de auto aan de kant gezet om J. te sms'en dat ik dat nummer fantastisch vind.De cd staat op dit moment op bij de zondagochtendkoffie; mocht ik gegrepen worden door andere nummers dan plaats ik die hieronder.

*update*
Wow! AfroCubism, een samenwerking tussen muzikanten uit Cuba en Mali (lees meer). Deze video komt van een optreden eerder dit jaar.Tenslotte, Rotfront uit Berlijn in de beste Balkanbeats-traditie. Zelf noemen ze het Emigrantski Raggamuffin en dat is natuurlijk genoeg om meteen het onderstaande filmpje aan te klikken!


Hans [09:32]

0 reactie(s)