[ donderdag 24 februari 2011 ]

 
Ik draai elke dag Beat Me Back van Supernova wel een keer. Dat is voor mij de lekkerste housetrack van de afgelopen paar maanden, niet in de laatste plaats vanwege de authentieke eighties house-vibe.

Hier, luister zelf eens!(ik kan de edit nergens vinden, dus dit is de volledige versie - klik 'm maar gelijk naar 2 minuten)

Sterker nog, het lijkt zó op eighties house dat een grote producer uit die tijd, Kevin Saunderson, de makers nu aan de schandpaal nagelt. Volgens hem is het een rechtstreekse ripoff van zijn track The Sound uit 1987, maar krijgt hij nul credits.

Hier is The Sound:

Op zijn site heeft hij daarom zijn originele track naast Beat Me Back gezet. En omdat hij boos is: de zijne als mp3 van 192 kb en Beat Me Back als wav-file. Dat zijn geen halve maatregelen; Supernova doet het goed op Beatport maar nu verdienen ze er weinig meer aan!

Wat mij bij dit alles het meest verbaast, is dat Beat Me Back me eigenlijk aan heel een ander nummer doet denken! Namelijk Back To The Beat van Todd Terry. Die komt ook uit de late eighties en staan bovendien op naam van Terry.


Hans [22:47]

1 reactie(s)