[ dinsdag 26 april 2011 ]

 
the smithsNa de Heilige Graal, enkele maanden geleden, met niet eerder uitgebrachte tracks van The Smiths is nu opnieuw een unieke bootleg opgedoken!

Het zijn de zgn. Troy Tate-sessies; al wel eerder bekend maar voor het eerst in uitstekende geluidskwaliteit. Iemand die dichtbij de band stond heeft een cassette-opname van de originele master op zolder gevonden en beschikbaar gesteld.

Dit zijn rauwe opnames die bedoeld waren voor het eerste album, maar zijn afgekeurd. Uiteindelijk zijn de nummers met een andere producer opnieuw opgenomen en in een veel gelikter productie uitgebracht. Hier staat het hele verhaal. Wie dol is op Hatful of Hollow - een plaat vol ongepolijste nummers - vindt dit vast fantastisch!

Smithsfans vallen over elkaar heen bij het vergelijken met hun bootleg versies. Hier lees je alle reacties.

Mijn eigen favoriet is These Things Take Time. Dat is een cynisch lied en je kunt nu goed horen hoe verbeten Morrissey het zingt.

Hoewel de opnames erg goed klinken, blijken enkele nummers te snel af te spelen. Morrissey klinkt nog niet als een smurf, maar de pitch moet iets omlaag. In de Smiths-community is iemand bezig dit aan te pakken, ik verwacht dan ook spoedig een - het klinkt wat paradoxaal - remaster van deze bootleg.

Alle info en links staan hier.

** update ** de opnames zijn nu al (1 dag later) op de juiste snelheid online gezet. klik hier
Hans [20:50]

1 reactie(s)