[ zaterdag 29 oktober 2011 ]

 
hallo Justine Keller

En daar is hij dan. Het derde studioalbum van Spinvis.

Tot ziens, Justine Keller komt uit op 7 november, maar is nu al te beluisteren in de Luisterpaal van 3 voor 12.

Uit het bericht van Excelsior: Een album vol ironieloze romantiek deze keer. Zorgvuldige liedjes over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog. Lekker koken kost tijd en Spinvis-liedjes zijn geen snelle hap. Maar nu, na het bewandelen van vele zijpaden, is de tafel weer gedekt met luisterrijke schotels, wonderlijke hapjes, gevaarlijke wijnen en spul waar je raar van gaat dromen.

Het is alsof je een mooi kado uitpakt. De plaat heeft weer dat ongrijpbare gevoel van dromen in wakkere toestand in zich. Ik heb 'm nu één keer in zijn geheel gehoord en hij is mooier dan ik had durven hopen.

Het prachtige openingsnummer Oostende alleen al. Ik was, voordat ik op de helft van de plaat was, al helemaal verkocht.En wie is Justine Keller? Spinvis hierover: "De figuur Justine Keller komt vaker terug. Niet dat het een conceptalbum of verhalend geheel is, maar het is wel een soort foto-album van iemand.”

Voor meer achtergronden bij de plaat vind je op 3 voor 12 een interview. Voor de verschillende versies van de plaat kun je terecht in de Excelsior-shop.
Hans [07:46]

0 reactie(s)