[ woensdag 23 november 2011 ]

 
Kom net terug uit Utrecht, waar Spinvis vanavond in een uitverkocht Tivoli speelde.

get into the groove

De nieuwe cd is helemaal geweldig; er werden veel nummers van gespeeld en wie 'm al kent, zal niet verbaasd zijn dat Club Insomnia heel bijzonder was (hier de 2 meter sessie). Deed me erg denken aan new wave uit de vroege eighties.

Ook mooi was Mare Frigoris, oorspronkelijk een b-kant ten tijde van de eerste plaat. Tot mijn verrassing kwam ik die onlangs ook tegen op een mix-cd van Joris Voorn. Het is van oorsprong een prachtig elektronisch stuk; het werd vanavond op cello gespeeld.

Ik zal Spinvis inmiddels een keer of tien, vijftien hebben zien optreden. Wat dit concert anders maakte, was niet alleen tekenaar Hanco Kolk die live meetekende op een tablet dat achter de band werd geprojecteerd. Er was een nummer dat zó indrukwekkend werd gespeeld, dat het met gemak boven de rest van het toch al prima concert uitstak.

Kom Terug is op de cd al heel bijzonder, maar hier zette de staccato gezongen geluidsmuur de zaal op zijn kop (hier een live versie uit De Wereld Draait Door, maar het komt niet in de buurt van hoe magisch het vanavond was). Zodra het op YouTube te vinden is, zal ik 'm hier linken. Na afloop nog even kort met bassist Cor gepraat; die bevestigde dat de hele band het fantastisch had gevonden.

Ik kreeg ook de setlist mee, die staat hieronder. In de komende maanden gaat de tour verder - gaat dat zeker zien.

get into the groove

*update* Het eerste videootje staat op Youtube: Astronaut. Fijn! En nu is het wachten op Kom Terug.
Hans [00:30]

1 reactie(s)