[ vrijdag 6 april 2012 ]

 
Nadat ik vanochtend bij Concerto een vrij zeldzame verzamelaar van Nederlandse punk had gevonden, belandde ik later op de dag in het Utrechtse Centraal Museum.

Vriend A. was getriggered door mijn aankoop: in het museum wordt namelijk God Save The Queen, een terugblik op die periode, tentoongesteld.

Onderweg naar Utrecht de cd opgezet en al snel zapte ik steeds terug naar één nummer. Ik had verwacht veel imitaties van Engelse punk te horen en zo was het maar net.

Gelukkig bleek er ook Nederlandstalige punk gemaakt te zijn. Als je echt wat te vertellen hebt, doe dat dan in je moedertaal. Ik denk dat de Engelse taal voor veel Nederlandse bands een masker is.

Daarom werd ik zo enthousiast van Van Agt Casanova van Paul Tornado. Ik had over het lied gehoord, maar nu hoorde ik het voor het eerst. En voor de tweede keer, de derde, de vierde... ik heb het nummer zo'n acht keer gedraaid en het meteen aan A. laten horen toen ik in Utrecht aankwam. Leuk het dan ook het dezelfde dag al in een museum tegen te komen als klassieker.


Hans [21:26]

1 reactie(s)