[ zondag 20 mei 2012 ]

 

Gisteren was het eerste Pacha festival in Amsterdam, op de kop van het Java-eiland. Met vier stages met elk een eigen line up, zó opgebouwd dat het leek alsof je op een mini Ibiza rondliep. Inclusief hippiemarkt Las Dalias!

Met vrienden R. en D. de keuze gemaakt om in elk geval Pete Tong en Dennis Ferrer te zien, zeker bij Defected in the House te kijken en verder maar te zien. Nou, dat heb ik geweten!

Defected had een eigen boot als stage en was voor mij dé openbaring van de dag. Simon Dunmore, de grote baas van het label, draaide een superlekkere set. Waar ik op het mainstage veel dans-of-ik-schiet knallers hoorde, werden op de Defected-boot meer subtiele tracks gedraaid die hetzelfde effect bereikten (beeld van later op de dag).

Ontdekking van de dag was voor mij de Deense dj Noir, die na Dunmore aan het werk ging. Inmiddels weet ik dat hij later op de dag een set heeft gespeeld in Lyon (!) en dat hij een podcast heeft met zijn aanbevelingen voor andere dj's. Ik luister er nu naar, die podcast staat hier.

Omdat hij zo beweeglijk is, is Dennis Ferrer een genot om te zien, maar voor mijn gevoel zat hij teveel te freaken en was het geluid erg bassig (bekijk). Wel was het een magisch moment toen hij Donna Summer's I Feel Love inmixte. Een mooie tribute. Ongelofelijk dat dit nummer uit 1977 nog altijd zonder nieuwe beat prima te draaien is. 

Alles wat ik wilde onthouden heb ik met Shazam en Soundhound getagd. Dé nieuwe hit is voor mij Cassandra van Supernova. Man wat een nummer, met een funky beat en dan dat subtiele 90s pianootje - dat wordt geheid een enorme clubhit deze zomer.Na een uur of vier, vijf sloeg de verzadiging toe. Ik had wel gezien wat ik wilde zien en gelukkig gold dat ook voor R. en D. Misser van de dag: niet doorhebben dat de Defected-boot tijdens de Noir-set een uur over het IJ vaart! We waren net van boord gegaan om muntjes te kopen; ik sla me nog steeds voor mijn kop. Daarom hoop ik dat dit eerste Pacha festival de test heeft doorstaan - er is tenslotte veel concurrentie van andere dancefestivals - en volgend jaar wordt herhaald.
Hans [08:36]

0 reactie(s)