[ maandag 30 juli 2012 ]

 
Ik heb weer iets moois ontdekt. Voor wie een beetje volgt dat ik mijn weg zoek in de alternatieve house - ik blijk er deze week bovenop te zitten!

Een tijdje geleden, na een avond dj'en, zette een ├╝berhippe bardame een fantastische mix op. Ik navragen en het bleek een set van David August te zijn, een Berlijnse dj die toevallig afgelopen weekend op Welcome To The Future stond (lees dit interessante stuk in Het Parool eens).

Ik kon daar helaas niet naartoe, maar wel heb ik vorige week recente dj-sets van David August beluisterd. Zo ontdekte ik een track die het helemaal is voor mij. Hoewel niet vermeld in de tracklist, heb ik op een of andere manier uitgevonden dat het Don't Feel the Presence van Hunter Game is.

Dat nummer is zo nieuw dat het pas komende week officieel wordt uitgebracht. De grote(re) dj's hebben zoiets natuurlijk al tijden op hun usb-sticks.

Los van dit hele verhaal, probeer ik wekelijks Pete Tong's Essental Selection op BBC Radio 1 te beluisteren. Ik zet dit enorm invloedrijke dance- en houseprogramma op mijn iPod en ren dan extra hard tijdens het hardlopen.

En wouldn't you know.... toen ik gisteren mijn rondje landelijk Noord rende kwam Don't Feel The Presence voorbij als brand new track! Ik ben er! Ik ben bij! :-)

...althans voor dit moment. Ik ben in elk geval blij met het muzikale pad dat ik nu loop, want ik hoor elke week wel een of twee tracks die me dat opwindende gevoel van een geweldige ontdekking geven. Dat gevoel dat ik helaas al een tijdje kwijt was in mijn thuisbasis: de alternatieve pop.


Hans [22:24]

2 reactie(s)