[ zondag 11 november 2012 ]

 

Noir
Ha, er is een nieuwe Noir Recommends!

De Deense DJ Noir is mijn ontdekking van het jaar. Hij draaide eerder dit jaar op het Pacha-festival en daar kwam ik zo geïnspireerd vandaan, dat dit mijn hele muzikale jaar heeft bepaald.

Je hebt house en house. Thuis zet je niet snel van die high energy bonkende house op; op zo'n moment ben ik meer in de mood voor een wat langzamere BPM met een subtiele beat.

Dan kom je al snel uit bij deep house. Veel daarvan is anonieme winkelmuziek, maar als je goed zoekt vind je de muziek die je echt raakt. En dat is wat Noir voor me doet.

Noir heeft ongeveer dezelfde achtergrond als ik; hij is beïnvloed door Depeche Mode zoals ik door The Smiths en het gevolg is dat veel van zijn favoriete nummers ook prima in mijn straat passen.

Een mooi voorbeeld is Tough Love (Aril Brikha Remix) van Sailor and I. Electronisch, dansbaar, subtiel en melancholiek - en een van de beste nummers die ik dit jaar hoorde.
Wat ik zo mooi vind, is dat Noir heel communicatief is. Hij deelt wat hij mooi vindt en in zijn eigen sets draait. Behalve op Twitter en Facebook, deelt hij zijn ontdekkingen ook in een regelmatige podcast: Noir Recommends. De eerste die ik hoorde vind ik nog steeds geweldig, die staat hier. De nieuwste zet ik hieronder. Ga er eens voor zitten. Hij klinkt met zijn Deense accent dan wel als een etherpiraat terwijl hij de nummers aan elkaar praat en mixt, maar mij heeft het dit jaar niet meer losgelaten.

Noir Recommends // November/December 2012 (episode 14) by Noir  
Hans [07:58]

1 reactie(s)