[ zaterdag 23 oktober 2010 ]

 
hey ringoTerwijl ik dit tik, zit ik met een hoofdtelefoon op enorm mee te swingen. Het is gewoon onmogelijk om stil te zitten.

Ik luister naar Enjoy Music van Reboot in een dubversie van mijn nieuwe favoriete dj. Riva Starr is een Italiaan die in Londen woont en in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens het Amsterdam Dance Event draaide.

Maar zo heb ik 'm niet leren kennen; het is de afgelopen weken meerdere keren gebeurd dat ik een fantastisch nummer hoorde en als ik het dan checkte, bleek het een mix van Riva Starr.

Wat blijkt, het Engelse tijdschrift IDJ heeft 'm al op de voorpagina gezet en nu zie ik net dat hij de Defected in the House Miami 2010 heeft gedaan.

hey ringoEn daar staat het nummer op dat ik nu beluister. Zet je speakers ff hard en vertel me dan dat deze Riva Starr dub niet swingt als een tierelier. Het doet me denken aan al die leuke RoXY en iT-house uit de nineties.

Reboot - Enjoy Music (Riva Starr dub)
(unmixed versie, dus de eerste 30 seconden zijn dead beats)

Een ander nummer, Splendido, heeft dan weer een onwijze jaren tachtig discogroove (and a video to match!). Heel knap hoe hij die belegen muziek weer fris laat klinken.



En hoe was hij op ADE? Ik zou het niet weten. Zijn set was 's ochtends tussen 3 en 5 en voor een doordeweekse dag is dat echt teveel gevraagd. Gelukkig staat hieronder een complete dj-set en nu ga ik Defected in the House Miami 2010 (recensie) bestellen.



Kijk hier voor de setlist met o.a. The Doors!

Hans [20:34]

4 reactie(s)

[ vrijdag 22 oktober 2010 ]

 
Nog even terugkomen op Armand van Helden's Duck Sauce. De officiële video van Barbra Streisand is nu ook uit, en die heeft een lekker meeslepende New York vibe.

En dat voor een oude schlager!

Cameos van onder meer Kanye West, Pharrell Williams, Vampire Weekend en Santigold.


Hans [21:06]

0 reactie(s)

[ maandag 18 oktober 2010 ]

 
Dit is de muur waar George Michael stoned tegenaan knalde:

wham!

Als je goed kijkt, zie je dat iemand op de plaats van impact WHAM! heeft geschreven :-)
Hans [17:33]

0 reactie(s)

[ woensdag 13 oktober 2010 ]

 
duck sauceHet duurt soms even voor het kwartje van Armand van Helden bij mij valt. Ook zijn nieuwe single, Barbra Streisand onder de noemer Duck Sauce, ben ik pas gaan waarderen toen ik zag waar de sample vandaan komt.

Ik dacht eerst dat het een sample van de tweede Stars on 45 was, maar het is nog veel verrassender. En als ik doorklik op Whosampled.com, blijkt dat origineel dan weer een cover te zijn van een Duits hitje uit 1973.

Uiteindelijk staat dus een schlager aan de bron van deze loeistrakke stamper! (dit is het originele origineel).

Het kwartje is inmiddels gevallen. Ik heb Duck Sauce vandaag in de hardloop-playlist van mijn iPod gezet en ging inderdaad een versnelling omhoog toen Barbra Streisand langskwam. En is de cover (rechts) niet vreselijk grappig?


Hans [21:18]

0 reactie(s)

[ zaterdag 2 oktober 2010 ]

 
golden yearsVan alle Bowie-LP's is Station To Station één van mijn favorieten. Afgelopen week is hij opnieuw, voor de vierde keer, uitgebracht. In een light-versie met slechts 3 cd's :-) en een box met hou je vast dat ding weegt een ton.

Was benieuwd wat BowieNet en alle fansites over de plaat te vertellen hebben en zag dat KCRW - het radiostation van Morning Becomes Eclectic - er een remixproject van gemaakt heeft.

Nou heb ik vorige week het verjaardagsfeest ge-dj'd van een funk- en soulliefhebber, waarbij we zoveel mogelijk om de platgetreden paden heen hebben gedraaid. Dus de dansvloer vol veertigers en vijftigers met wat minder gebruikelijke danceclassics, zoals Sly Stone en Roy Ayers. Dat was een prima avond en we moeten zeker vaker een dergelijke set draaien. Ik bedacht me later dat ook Golden Years daar prima in had gepast.

Nou is het originele nummer natuurlijk helemaal perfect, maar zo'n update is altijd interessant. Je weet nooit of je die er eens in een moderne set doorheen kunt gooien. Hier is die remix pagina.

Niet jouw ding? Dan is hier het authentieke, volledige optreden van Bowie op Soul Train. Behalve Golden Years doet hij hier ook Fame. En ik spring zo op de fiets op mijn Station To Station light te halen.
Hans [07:33]

2 reactie(s)