[ zaterdag 24 september 2011 ]

 
get into the grooveHalverwege de jaren tachtig was ik helemaal into indie. The Smiths, Jesus & Mary Chain, Weather Prophets, Wedding Present... you name it. Dan gaat soms aan je voorbij wat er in andere genres gebeurt.

Ik vond gisteren op het Waterlooplein een onverwacht fantastische cd: Pure Groove - The Very Best 80's Soul Funk Grooves met - het zal geen verrassing zijn - de beste soul en funk grooves uit de jaren tachtig. Cd 2 miste, maar voor die ene euro was het al een geweldige deal.

Een paar maanden geleden, na het concert van Chic draaide de Paradiso-dj nog wat 80s groove en toen viel me namelijk al op hoe goed Midas Touch van Midnight Star eigenlijk is. Dus mijn oren staan wijd open, en met deze cd is alles op zijn plaats gevallen.

Mijn ontdekking: I Found Lovin' van de Fatback Band (hieronder). En het was ook een hernieuwde kennismaking met Nu Shooz: het catchy I Can't Wait was ook in Nederland een hit.Man, wat een periode was dat! Word Up van Cameo, Erotic City van Prince, Just Be Good To Me van de SOS Band...

Needless to say
is cd 2 inmiddels ook binnengeslurpt. Wat zijn jouw favorieten uit die tijd?
Hans [11:03]

5 reactie(s)