[ woensdag 22 juni 2011 ]

 
vinylKijk, dit is nou een schot in de roos voor ons Veertigers.

Want luisterde jij in de jaren tachtig naar De Wilde Wereld met Bram van Splunteren, Fons Dellen en Lotje IJzermans? En dan 's avonds naar Gerard J. Walhof? Zeker weten dat op jouw zolder dan nog ergens een exemplaar van new wave-tijdschrift Vinyl ligt.

Ik kan je hierover twee leuke nieuwtjes melden.

1. VPRO's De Avonden zond vorige week een radiodocumentaire uit over Vinyl, gemaakt door Fons Dellen en Lotje IJzermans. Hier staat het; heb je zoals ik liever een podcast dan klik je hier (dinsdag 14 juni).

2. Een onbekende weldoener scant alle exemplaren in en zet ze online (hiero). Eens kijken of ik die leesbaar op de iPad krijg; leuk voor de zomer!

(via Zwarte Jas)
Hans [20:26]

1 reactie(s)

[ vrijdag 17 juni 2011 ]

 


Vorig jaar kocht ik in de aanbieding een verzamelaar van Chic. Die draaide ik na verloop van tijd zo vaak, dat ik later ook de box set heb aangeschaft. En die draai ik zo vaak, dat ik vorige week tickets kocht voor het concert van vanavond in Paradiso.

Voor mijn gevoel kon het twee kanten opgaan: knettergoed want Nile Rodgers is net als Stevie Wonder en EWF een van de originals, of matig want elke oldies band speelt wel Le Freak en We Are Family.

Man, wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Het was knettergoed.

Ik had het boekje van mijn cd-box meegenomen om de krabbel van Nile te scoren. Toen hij een half uur voor aanvang even aan de zijkant van het podium verscheen, maakte hij een filmpje van het publiek dus daar sta ik op met een viltstift in mijn hand. Maar helaas, hij kwam niet naar voren.

Het concert begon met Everybody Dance, en Dance Dance Dance (yowsah yowsah yowsah). Inderdaad, tekstueel is het geen Morrissey maar muzikaal zat het helemaal geramd. Toen I Want Your Love werd ingezet, besefte ik wat een powerhouse dat nummer eigenlijk is. Na al die jaren nog geen dag verouderd.

Het was inderdaad hit-na-hit-na-hit; de oldies band stak even de kop op bij de medley van Chic's nummers voor anderen. Dat zijn ijzersterke dance classics, zoals We Are Family van Sister Sledge, I'm Coming Out en Upside Down van Diana Ross, Spacer van Sheila & the Black Devotion (youtube-filmpje van het optreden) en Lady van Modjo, verwerkt in Chic's eigen Soup for One.

Rodgers was de meest succesvolle producer van de 80s; de band speelde daarom ook zijn producties voor Madonna en David Bowie. Toen de drummer Let's Dance inzette hoefde dat voor mij niet, maar het was allemaal wel retestrak (youtube).

Wat ik mooi vond, was dat de band zo genoot van het publiek. Het was echt feest; zonder overdrijven kan ik zeggen dat ik zelden zo'n enthousiast publiek in Paradiso heb gezien. Er was een soort tipping point van enthousiast naar ovationeel. Toen de drummer na Let's Dance opstond om het applaus in ontvangst te nemen, was dat zo overdonderend dat hij volschoot.

Nile Rodgers is aan het herstellen van kanker; hij maakte overduidelijk dat hij nu zeer bewust van zijn leven geniet. Hij nam doorlopend filmpjes van de zaal met zijn telefoon en liet het de roadie doen toen hij zelf speelde.

Na Le Freak (youtube) en de uitsmijter Good Times (youtube) bedankte hij het publiek met Thank you, what a fantastic audience, you have no idea how much I love this.

Toen de band allang vertrokken was riep het publiek nog steeds om meer. Ze hebben nog drie unrehearsed nummers gespeeld en toen was het echt voorbij. Ik met mijn viltstift weer naar de rand van het podium maar met zo'n boekje tussen alle handenschudders voelde dat niet heel gepast. Ik liet het maar zitten - ik heb vanavond al meer dan genoeg gekregen.

*update*: ik zie net dat Nile Rodgers donderdag bij Nieuwsuur is geweest. Hier staat het complete interview.
Hans [00:30]

1 reactie(s)

[ woensdag 15 juni 2011 ]

 
ceiling shadows shimmy byDeze week zijn drie nieuwe tracks van Morrissey in première gegaan op BBC Radio. Janice Long kondigde hem aan als The Unsigned Morrissey. De nieuwe cd is klaar, maar er is nog geen platendeal.

We moeten het dus even doen met deze Maida Vale-sessie. En natuurlijk het concert, op 5 augustus in Eindhoven. Zijn er nog kaarten?

Morrissey - "Action Is My Middle Name"










Morrissey - "The Kid's a Looker"










Morrissey - "People Are The Same Everywhere"









Hans [22:54]

3 reactie(s)

[ zondag 5 juni 2011 ]

 
Man wat zit dat nummer toch goed in elkaar. Ik heb het over Ring Ring Ring (ha ha hey) van De La Soul. We kennen het al honderd jaar, maar ik heb het weer helemaal herontdekt en nu ik ook de samples kan plaatsen vind ik het nog knapper. Luistert u mee?

Hier is het nummer zelf (aangekondigd én meegedaan door Gerard Ekdom):



Het bestaat uit

Lou Johnson - The Beat:



The Whatnauts - Help is on the Way:



The Honey Drippers - Impeach the President:



...en het refrein is natuurlijk gebaseerd op Name and Number van Curiosity Killed the Cat:


Hans [08:44]

1 reactie(s)

[ zaterdag 4 juni 2011 ]

 
hey how you doin'!Na de webradio uit het vorige postje, kan ik je vandaag nog eens twee prima tips doorgeven.

Was vandaag namelijk in het hipste winkeltje van Utrecht; Revenge met leuke shirts, coole hebbedingetjes en fantastische muziek.

Dat was namelijk vet funkende disco die niet erg voor de hand ligt. Ik zou het omschrijven als: disco die LCD Soundsystem ook in de kast heeft staan.

Zo hoorde ik Help is on the Way van The Whatnauts. Never heard of, maar dat herkende ik dan wel weer als sample uit Ring Ring Ring van De La Soul.

De jongen achter de balie vertelde me dat het radiostation TSONYC heet, The Sound of New York City. Dat ging meteen op een notitieblaadje, nu op dit blog en straks ook in mijn favorietenlijst. Hij tipte me gelijk ook Gotradio met veel prima disco.

Hieronder staan ze, ik zeg: aanklikken en verder browsen. Veel plezier!

TSONYC (the sound of New York City)
Gotradio Disco
Hans [22:04]

0 reactie(s)

[ donderdag 2 juni 2011 ]

 
In een recente Mojo las ik vanmiddag een uitgebreid interview met Emmylou Harris. Hierin het fascinerende verhaal van haar tijd met Gram Parsons, maar waarom ik dit meld is omdat ze een aardige tip heeft.

Tijdens een vraag over moderne country antwoordt ze namelijk:

I have to be honest and say that I don't really listen to country radio anymore. We have satellite radio, so I'll listen to Outlaw Country (a Sirius XM station), which will play everyone from Loretta Lynn to Neil Young. And that's fantastic.

Een goede tip is een tip waar men wat aan heeft! Klik daarom door naar Outlaw Country.
Hans [18:52]

0 reactie(s)