[ donderdag 31 maart 2011 ]

 
Na het Smiths-concert van een paar postjes geleden, hier opnieuw iets aardigs.

Hoewel Herbert Grönemeyer al meer dan twintig jaar de mooiste nummers schrijft, heeft hij er een handje van de sound van dat moment te gebruiken. Gevolg is dat zijn nummers uit de eighties niet meer om aan te horen zijn, vanwege de achterhaalde productie. Goedkope synthesizers en gortdroge drumklappen, wat een ellende.

Gelukkig nam hij in 1995 een Unplugged op voor MTV. Hierin speelde hij al zijn beste nummers, met rasmuzikanten in een tijdloos arrangement.

De bijbehorende cd heb ik in de loop der jaren grijsgedraaid. Ik ken 'm van voor naar achteren en ik heb lang gezocht naar een video.

Het concert is nooit uitgebracht op dvd maar ik ontdekte dat veel nummers inmiddels op Youtube zijn beland. Daarom hier: Herbert Grönemeyer, unplugged in 1995!

1. Chaos



2. Land Unter



3. Die Härte



4. Halt Mich



5. Alkohol



6. Ich Will Mehr
7. Die Welle
8. Bloß Geliebt
9. Keine Garantie

Geen video beschikbaar

10. Marie



11. Fisch Im Netz



12. Vollmond
13. Tanzen

Geen video beschikbaar

14. Männer



15. Flugzeuge Im Bauch



16. Morgenrot



17. Luxus


Hans [19:16]

2 reactie(s)

[ donderdag 24 maart 2011 ]

 
Aiaiai. George Michael heeft een nieuwe single uit. Gewoonlijk reden tot blijdschap, maar deze is wat mij betreft dubbel fout.

True Faith is een cover van het New Order-nummer, en George's vocalen zijn door de autotune gehaald. Zoals Cher Believe zingt, zeg maar.

Waarom dubbel fout? Wel, George is natuurlijk een fantastische zanger dus autotune is compleet onnodig. Daarnaast is hij een prima songschrijver van zichzelf.



Het is opgenomen voor Comic Relief 2011. In onderstaande sketch doet George ook mee. Memorabele quote:

George: Why can't I come to Comic Relief?
Smithy: Because you're a joke George! Comic Relief's about helping people like you!


Hans [15:53]

4 reactie(s)

[ zaterdag 19 maart 2011 ]

 
Omdat ik deze week op de 12 inch-versie stuitte, ben ik weer helemaal fan van Hot Shot van Karen Young. Man wat zit dat nummer goed in elkaar! Het swingt aan alle kanten.



Ik ben daarom weer helemaal geïnspireerd geraakt en heb The Disco Files 1973-78: New York's Underground, Week By Week weer eens uit de kast heb getrokken. In dit recente superboek staan letterlijke reprints van wekelijkse besprekingen van nieuwe discoplaten uit het New York van de seventies (lees een sample in pdf).

De pech met disco is, maar dat is eigenlijk met alle genres, dat er zo ontzettend veel rommel is gemaakt. Daarom had het destijds zo'n slechte naam. Maar goeie disco maakt je blij, vind ik.

Ik heb daarom gisteren een mapje aangemaakt met wat ik zelf de beste disco vind. You Make Me Feel (Mighty Real), Fly Robin Fly, Get Down Tonight, Ma Quale Idea, het halve oeuvre van Chic en natuurlijk Hot Shot.

Nu ben ik heel benieuwd. Wat zijn jouw favoriete disconummers?
Hans [12:26]

2 reactie(s)

[ vrijdag 4 maart 2011 ]

 
Vandaag iets bijzonders, namelijk een compleet concert van The Smiths!

In mijn bookmarks staat al tijden een bootleg video van een geweldig Cemetry Gates. Nu blijkt het volledige optreden - stiekem vanaf het balkon - te zijn gefilmd en het staat allemaal online!

Het gaat om een concert op 15 oktober 1986 in de Civic Hall, Wolverhampton. The Queen Is Dead was net een paar maanden uit en de band was op zijn allerbest. De clip van Cemtery Gates had ik bewaard omdat het me het gevoel van destijds teruggeeft - als je Morrissey hier ziet weet je weer waarom die band je destijds zoveel deed.

Hier vind je wat achtergrondinfo en here we go!

1. The Queen Is Dead



2. Panic



3. I Want The One I Can't Have



4. Vicar In A Tutu



5. There Is A Light That Never Goes Out



6. Ask



7. (Marie's The Name) His Latest Flame/Rusholme Ruffians



8. Frankly, Mr. Shankly



9. The Boy With The Thorn In His Side



10. What She Said (with Rubber Ring intro and outro)



11. Is It Really So Strange?



12. Never Had No One Ever



13. Cemetry Gates



14. London



15. Meat Is Murder



16. I Know It's Over



17. The Draize Train



18. How Soon Is Now?



19. Still Ill



20. Bigmouth Strikes Again


Hans [18:48]

2 reactie(s)