[ maandag 13 februari 2012 ]

 
foto afkomstig van ka-chingZaterdagavond naar Spinvis in Paradiso geweest. Het was (weer) prachtig, met een goede mix van de bekende nummers maar ook ruimte voor onverwachte songs.

Een paar weken geleden, in Tivoli, was ik helemaal weggeblazen door de stoomtrein die Kom Terug is geworden en ook ditmaal was het de knaller van de avond. Wat een fantastisch nummer!

Net als in Tivoli stond striptekenaar Hanco Kolk naast de band om live tekeningen te maken tijdens de nummers. Die werden boven de band geprojecteerd.

Hij heeft ook de boek-versie van Tot Ziens Justine Keller getekend en dat boek was in Tivoli heel snel uitverkocht. Daarom kocht ik het nu meteen na het optreden om het door beide te kunnen laten signeren.

Voor mij was het hoogtepunt van de avond dat ik Kolk kon vertellen hoezeer ik zijn werk bewonder. Hij had tijdens Oostende een vrouw getekend en ik vertelde dat ik het zo mooi vond dat hij met enkele streken niet alleen een figuur neerzet, maar dat ook de beweging er in zit. En dat ik, wanneer ik de strip Single lees, ik het zo bijzonder vind dat hij in drie lijnen niet alleen een figuur tekent, maar ook de gemoedstoestand van die persoon.

Kolk was oprecht blij dat te horen en glom aan alle kanten. Ik was juist blij dat ik 'm dit kon vertellen. Hij heeft snel een prachtige tekening voor me gemaakt.
Hans [20:58]

1 reactie(s)