[ dinsdag 28 februari 2012 ]

 
Bladerde vanmiddag in Concerto door de house-cd's en hoorde een heel herkenbaar nummer door de winkel, dat ik niet kon thuisbrengen. Overduidelijke jaren 90-house, maar met een melancholische feel. Daar ben ik dol op.

Voordat ik Shazam aan de praat had, was het nummer alweer afgelopen. Bij het afrekenen toch maar even gevraagd en... het is helemaal niet bekend. En al helemaal niet uit de nineties. Sterker nog: het is uit 2012!

Het bleek een promo te zijn van de nieuwe Orbital-cd Wonky. Een vreselijke naam, maar wat een prachtige muziek. Hieronder het meeslepende Never.


Hans [20:29]

1 reactie(s)

[ zondag 19 februari 2012 ]

 
Net verschenen op YouTube: een legendarische uitvoering van Purple Rain uit 1983. Plaat en film zijn van een jaar later, 1984.

Drie nummers op het album Purple Rain zijn live-opnames: Purple Rain, I Would Die 4 U en Baby I’m A Star. Hier wordt Purple Rain voor je ogen opgenomen.

Uit de comments: In case you all don't know this IS the original live recording of the ALBUM VERSION. This is not some random live recording. This exact recording is what you hear on Purple Rain sans the 2nd chorus and 3rd verse which he took out. There are also some string quartet overdubs and edits to the guitar solo. But the vocal track is the exact track on the album. Love it. One take. LIVE.

Moet je voorstellen dat je in het publiek staat. Je hebt dit nummer nog nooit gehoord, dit spoelt over je heen en veel beter wordt het nooit meer.

Enkele andere video's van het optreden zijn inmiddels gewist, zag ik. Dus ga er snel voor zitten want het is echt prachtig.


Hans [19:08]

4 reactie(s)

[ vrijdag 17 februari 2012 ]

 
Niet te missen! Een Prince-mix door Dām-Funk, die neo-electro dude van wie je Mirrors misschien nog wel kent (checkitout).



Hier is de tracklist:

1. Prince & the Revolution – 17 Days (original version)
2. DāM-FunK – 17 Days (D-F Re-Freak)
3. Prince – Irresistible Bitch (Props Re-Edit)
4. Prince (featuring Andre Cymone & Pepe Willie) – One Man Jam
5. Prince – Wet Dream Cousin
6. Prince – Dirty Mind (1981 Live Version)
7. Prince – Soft & Wet (original version)
8. Prince – Ballad Of Dorothy Parker (D-F Extended Re-Edit)
9. Prince – Sticky Like Glue (Props Re-Edit)
10. Prince & the Revolution – All My Dreams
Hans [22:12]

0 reactie(s)

[ dinsdag 14 februari 2012 ]

 
Plaatjesdraaien ADHD-style: een uur lang alleen intro's. Dit is Introversy door Radio Soulwax.


Hans [16:19]

1 reactie(s)

[ maandag 13 februari 2012 ]

 
foto afkomstig van ka-chingZaterdagavond naar Spinvis in Paradiso geweest. Het was (weer) prachtig, met een goede mix van de bekende nummers maar ook ruimte voor onverwachte songs.

Een paar weken geleden, in Tivoli, was ik helemaal weggeblazen door de stoomtrein die Kom Terug is geworden en ook ditmaal was het de knaller van de avond. Wat een fantastisch nummer!

Net als in Tivoli stond striptekenaar Hanco Kolk naast de band om live tekeningen te maken tijdens de nummers. Die werden boven de band geprojecteerd.

Hij heeft ook de boek-versie van Tot Ziens Justine Keller getekend en dat boek was in Tivoli heel snel uitverkocht. Daarom kocht ik het nu meteen na het optreden om het door beide te kunnen laten signeren.

Voor mij was het hoogtepunt van de avond dat ik Kolk kon vertellen hoezeer ik zijn werk bewonder. Hij had tijdens Oostende een vrouw getekend en ik vertelde dat ik het zo mooi vond dat hij met enkele streken niet alleen een figuur neerzet, maar dat ook de beweging er in zit. En dat ik, wanneer ik de strip Single lees, ik het zo bijzonder vind dat hij in drie lijnen niet alleen een figuur tekent, maar ook de gemoedstoestand van die persoon.

Kolk was oprecht blij dat te horen en glom aan alle kanten. Ik was juist blij dat ik 'm dit kon vertellen. Hij heeft snel een prachtige tekening voor me gemaakt.
Hans [20:58]

1 reactie(s)

[ zondag 12 februari 2012 ]

 
Toch wel een schok: Whitney Houston overleden. Zeg wat je wilt, maar toen ze goed was was ze geweldig. Wat een stem, wat een power. En wat jammer van al die fluffy songs.

Mijn favoriet is daarentegen een echt powerhouse. The Greatest Love Of All komt oorspronkelijk al uit 1977, maar Whitney's versie uit 1986 brengt die krachtige boodschap (lees de wiki maar eens) pas echt over.

Linda Creed wrote the lyrics in the midst of her struggle with breast cancer. The words describe her feelings about coping with great challenges that one must face in life, being strong during those challenges whether you succeed or fail, and passing that strength on to children to carry with them into their adult lives.


Die gaan we de komende dagen nog vaak horen op de radio.

En ook al die fluff...

Hieronder de versie van de Grammys in 1986.



*update* Wow, ik vind net deze clip van de AVRO. Aangekondigd door Liesbeth List en met een onverwacht Jan van Veen-achtige voiceover in het intro!
Hans [10:54]

0 reactie(s)

[ vrijdag 10 februari 2012 ]

 
Einde van een tijdperk! Kijk wat ik net op Teletekst pagina 372 lees.

Heb er jaren en jaren elke dag even op gekeken, maar kan me de reden om te stoppen wel voorstellen.

Het was altijd weer leuk om tussen alle berichtjes over de Katy Perrys en Keshas, regelmatig nieuwsupdates over Morrissey te vinden. Dat is al die jaren nooit veranderd.

Bedankt redactie! (en P. in het bijzonder)

turn the page

turn the page

turn the page
Hans [20:53]

0 reactie(s)

[ woensdag 8 februari 2012 ]

 
De mooiste single, of in elk geval één van de mooiste, van 2012 is inmiddels uitgekomen.

Kom Terug
van Spinvis viel vandaag als 7 inch vinyl single op de deurmat (koop er ook een!). Natuurlijk ken je het nummer al van het album Tot Ziens Justine Keller, maar deze mix is anders.

Vanwege knallers als Oostende en Club Insomnia had ik het lied in eerste instantie enigszins over het hoofd gezien.

Maar toen hoorde ik 'm live. Het lied denderde als een stoomwals over me heen, en dat gevoel is ook gepakt in de December Mix.

Zet hard. Kijk goed. Laat gaan. Geniet.
En Kom Terug.


Hans [11:47]

2 reactie(s)